Kategorier
Trädgård

Professionell trädfällning i Stockholm

Är ni en bostadsrättsförening i Stockholm som behöver hjälp med trädfällning på innergården? I så fall ska ni anlita en certifierad trädfällningsfirma.

Träd som står trångt exempelvis på en innergård eller nära cykelvägar och parkeringsplatser kan inte fällas i ett enda stycke. I stället måste träden sågas ner bit för bit och delarna måste lyftas ner eller släppas ner inom ett avspärrat område. Det bästa är att anlita en certifierad arborist eller trädfällningsfirma som erbjuder sektionsfällning, eller säker trädfällning som det också ibland kallas.

Vid sektionsfällning av träd använder man sig ofta av en kranbil eller skylift för att komma åt grenarna och såga ner trädet. Men står trädet inne på en gård är det inte säkert att man kan komma åt det med kranbilen. Då måste arboristen i stället klättra upp i trädkronan och därifrån såga ner trädet och sedan hissa ner sektionerna med hjälp av rep.

Olika tjänster i samband med trädfällning

De flesta arborister och trädfällningsfirmor i Stockholm erbjuder också andra trädtjänster som stubbfräsning, trädplantering, beskärning och trädvård. Man brukar även kunna få hjälp med att köra det fällda trädet till återvinningen och att städa upp på platsen efteråt. Innan man beställer trädfällning kan det vara klokt att jämföra priser genom att ta in flera offerter från olika aktörer. Be att få offerten specificerad så att man tydligt ser hur mycket de olika tjänsterna kostar.

En seriös firma kommer alltid ut på ett kostnadsfritt besök, annars går det inte att lämna en korrekt offert. Hur mycket trädfällning kostar beror på tidsåtgången och hur mycket material som ska transporteras bort. Ofta får man även betala för den tid det tar för arboristen att köra till och från uppdraget. Innan man bestämmer sig för vilken firma man ska anlita kan det vara bra att ta referenser och att även ringa upp dessa och ställa frågor. För mer information se wasatradfallning.se.